Miroslava | Liceul Agricol, premiat pentru antreprenoriat

Miroslava

Liceul Agricol „Mihail Kogălniceanu” din Miroslava a câştigat premiul pentru Investiţia Anului în AgriBusiness în valoare de 1000 de dolari, premiu oferit de Fundaţia Româno-Americană in cadrul competitiei „Compania Anului”.

Doar 20 de echipe formate din elevi şi 10 echipe formate din studenţi s-au calificat în marea finală, a competitiei „Compania Anului” printre care şi Liceul Agricol „Mihail Kogălniceanu” din Miroslava. Liceul a fost reprezentat de elevii Molocia Mihai, Andra Andriucă şi Ganea Maria sub coordonarea profesorilor Zota Daniela şi Ana-Maria Andriucă.

La secţiunea AgriBusiness, echipa MIRACLE de la  Liceul Agricol „Mihail Kogălniceanu” din Miroslava, a identificat o resursă agricolă care creşte spontan în mediul rural şi au scos pe piaţă produsul Salată de sfeclă roşie cu hrean pe care îl realizează în laboratorul de industrie alimentară al şcolii. Alături de celelalte produse deja consacrate din CămaraLiceului (dulceaţa de ardei iute şi dulceaţa de morcov) îl valorifică la târgurile agricole.