Miroslava investește în educație

foto_dan_nita

Miroslava, stop cadru autumnal

Comuna Miroslava face investitii importante in infrastructura scoalara. Foarte multi elevi din comunele vecine vin sa studieze aici multumita conditiilor oferite de unitatile de invatamant indiferent ca vorbim despre crese, gradinite sau scoli. De asemenea, autoritatile locale au pus la punct si reteaua de transport public pentru ca cei mici sa ajunga in cele mai bune conditii la scoala.

Odata cu cresterea investitiilor de pe raza comunei Miroslava, tot mai multe familii si-au inscris copii la scolile de aici pentru a fi mai aproape de casa. Daca pana nu demult, au existat unitati care nu aveau elevi, situatia s-a schimbat radical in ultimii ani.

Dan Niță, primarul com.Miroslava: „La ora actuala, noi suntem preocupati pentru viitor. Redactam noi si noi proiecte, pentru binele comunei. In acelasi timp, am finalizat unele lucrari incepute in anii trecuti. Anul trecut imi parea rau ca am modernizat scoala de la Ciurbesti, unitate care a trebuit sa o inchidem in 2011 din lipsa de copii. Noi nu am lasat constructia respectiva de izbeliste. Am modernizat-o si am adus-o la un nivel destul de bun, cum rar se intalnesc sali de clasa sau constructii de asemenea nivel”.

Acum, primaria a relocat activitatea scolii din Ciurbesti.

Dan Niță, primarul com.Miroslava: „ Avem o singura cresa cu 40-50 de locuri in Miroslava si acum am trasnformat constructia respectiva intr-o cresa in care vor invata copii. Nu stiu daca e corect termenul dar odata ce a fost introdusa in sistemul de invatamant pot sa o denumesc si astfel. Aici vor fi 50 de locuri. In constructia respectiva pot sa isi aduca copiii parintii din comuna Miroslava si din satele mai apropiate de localitatea Ciurbesti: Horpaz, Valea Adanca, Cornesti. O sa vedem cum o sa organizam.”

Miroslava are din toamna anului trecut o școală nouă, unde învață sute de elevi.