Miroslava este cautată de investitori

miroslava

Miroslava este in plina dezvoltare. In ultimii doi ani s-au facut investitii importante in comuna iar acest lucru i-a atras pe dezvoltatorii imobiliari. Primaria spune ca numarul solicitarilor pentru certificate de urbanism si autorizatii este in crestere si ca investitiile in infrastructura sunt extrem de necesare.

Zeci de anunțuri cu terenuri sau case de vânzare din comuna Miroslava sunt publicate pe site-urile imobiliare. Autoritățile locale spun că foarte multe persoane au decis în ultimii ani să își achiziționeze o locuință în Miroslava pentru că pot beneficia de toate facilitățile ca în oraș.

Se construiește încontinuare, numărul de cereri pentru certificate de urbanism și autorizații de construire nu a scăzut deloc. Ba din contra, s-a mărit. Problema pe care o văd e faptul că nu își mai fac case individuale adică fiecare om are o suprafață de teren și să se apuce el să își construiască o casă. Sunt dezvoltatorii imobiliari care au ceva bani și investesc în case, locuințe”, a spus Dan Niță, primar comuna Miroslava.

Numărul investițiilor în imobiliare este în creștere în această zonă chiar dacă prețurile la terenuri nu sunt de neglijat. Acestea variază între 30-125 de euro pe metru pătrat. Spre exemplu, un teren intravilan din Miroslava, cu o suprafață de aproximativ 12.700 de metri pătrați are o valoare de un milion de euro. Fiind cu deschidere la șoseaua principală, acesta poate fi folosit pentru construirea unui ansamblu rezidențial.

În urmă cu doi-trei cinci ani veneau numai dezvoltatori din zona Miroslavei și câțiva de prin zona Iașului, acum văd că au cumpărat suprafețe de teren și și-au depus solciitările pentru certificatele de urbanism și autorizație de construire din alte județe. Chiar ieri a venit cineva din județul Neamț cu o investiție în fața fabricii de Antibiotice. Investitori din zona Botoșani, Suceava și investesc masiv”, a mai spus primarul.

În momentul de față, prețul pentru o casă în comuna Miroslava depaseste in medie 100.000 euro.