Miroslava deține cel mai mare parc industrial din zona Moldovei

In prezent, comuna Miroslava deține primul și cel mai mare parc industrial din zona Moldovei. Platforma a fost construita de la zero de către Consiliul Local al comunei Miroslava începând din anul 2016, în urma unei investiţii de peste 2 milioane de euro. Astfel, parcul industrial a devenit o sursa de venit, iar comuna Mirosalava a devenit o sursa de venit a bugetului national.

In interiorul parcului industrial sunt realizate circulații auto, precum și o platformă betonată care permite parcarea pentru vehiculele de mare tonaj. În total, sunt aproape 400 de locuri de parcare, inclusiv pentru TIR-uri. Schița urbanistică arată că intenția este de a construi cel puțin cinci hale, unele de mari dimensiuni.

„Mai avem, tot in parcul industrial asfaltarea in parcul industrial doi a drumurilor din parcul industrial doi pentru ca si noi, ca unitate administrativa, avem niste obligatii fata de rezidentii din zona care isi construiesc in parc. Cum pot sa atrag eu, sa facem o diferentiere intre ceea ce ofera parcurile industriale din zona Ardealului si ceea ce oferim noi. La ora actuala, singurul parc functional, parc industrial functional din Moldova sau din regiunea istorica Moldova este parcul industrial de la Miroslava. Pot sa spuna ei ce ar spune. S-a mai incercat si la Suceava, la Siret, la Piatra Neamt si la Galati. Dati-mi si mie unul care functioneaza„, a declarat Dan Nita – primar comuna Miroslava.

Cea mai mare parte a suprafeței este destinată activităților productive compuse din industrie și servicii, iar, spre drumul european vor fi spații comerciale.

„Au ales oferta cea mai buna care i s-a oferit in Romania si a venit la noi, in Miroslava. Cand ma uit in parc, au venit firme din Polonia, ii asteptam sa vina in continuare. Noi la un moment dat am vrut sa vina firme de un anumit calibru si acolo nu pot sa spun ca am gresit. Tot timpul am cautat sa vina cat mai multi investitori si cu cat mai multi muncitori, netinand cont ca de fapt in Romania este o lipsa acuta de lipsa de munca. O parte din investitorii care au venit in zona au renuntat la concesiunile de teren din cauza faptului ca nu au avut forta de munca„, a adaugat Dan Nita – primar comuna Miroslava.

Terenul a fost împărțit în două unități teritoriale de referință: cea mai mare parte a suprafeței este destinată activităților productive compuse din industrie și servicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *