Miroslava cumpără autobuze electrice românești

ATP-Bus-e-UpCity

Autobuzele electrice românești vor circula in comuna Miroslava. Anunțul a fost făcut de autoritățile locale chiar de Zilele Comunei fiind semnat un contract de colaborare cu firma producătoare. Cu aceste mijloace ecologice de transport vor circula, in principiu, elevii care studiază la școlile din comuna Miroslava.

Autobuzele electrice sunt fabricate la Baia Mare și sunt un concept 100 % românesc. Costul lor se ridică la 350 de mii de euro, în funcție de dotări. De curând, a fost semnat contractul între firma producătoare și Primăria Comunei Miroslava care intenționează să achiziționeze patru astfel de autovehicule.

Suntem primul cumpărător de astfel de autobuze din România. Suntem primii clienți ai societății respective. Puteți să vedeți în curtea primăriei, ne vom plimba și noi pentru a ne da seama care sunt avantajele transportului pe acest tip de autobuz, urmând ca celelalte autobuze sa fie livrate până la sfârșitul anului, o sa le avem pe toate în curtea primăriei, a spus Dan Niță, primar com. Miroslava.

Autobuzele sunt dotate cu camere de supraveghere și au o autonomie de 200 de kilometri.

Avem în plan și o să semnăm pentru patru autobuze de acest gen. Deci, ce începem noi să facem? Să transportam copiii din comuna Miroslava. În paralel, încercăm să facem un transport public local bine pus la punct, a mai spus Dan Niță, primar com. Miroslava.

Un autobuz electric deja se află în teste pe străzile din comuna Miroslava.