Mircea Manolache contestă înlocuirea sa de la conducerea ATOP

foto_Mircea_Manolache

Politică şi proiecte noi la Iaşi

Consilierul judetean sustine ca hotararea nu este legala. Acesta a fost inlocuit de la Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica in urma cu o saptamana de catre Iulian Taraboanta. Schimbarea a fost votata de toti consilierii judeteni singurul care s-a abtinut fiind chiar Mircea Manolache. Colegii din Consiliul Judetean i-au reprosat lui Mircea Manolache ca nu si-a respectat obligatia de presedinte al ATOP. La randul sau, consilierul UNPR sustine ca modificara nu este fundamentata si nu are acoperire legala.

“Daca ne uitam pe convocator, Mircea Manolache, presedinte ATOP a initiat un proiect de lege cu modificarea componentei ATOP, unde am solicitat, in baza unei adrese de la Politia Locala Iasi schimbarea domnului Grumeza cu domnul Zamfirescu, deoarece legea 218, OG-787, spune clar: “Componenta ATOP se modifica atunci cand o institutie a statului, precum Politia Locala, solicita prin ce? Prin schimbarea si pierderea calitatii unui sef de politie”, a declarat Mircea Manolache.

Acesta isi mentine declaratia din cadrul emisiunii Linia Intai de la Tele M prin care doreste schimbarea presedintelui Consiliului Judetean, Maricel Popa.
“Stiti foarte bine ca am facut o declaratie acum doua saptamani sau chiar trei, imi cer scuze daca nu imi aduc foarte bine aminte de data, la un post de televiziune local, acela este Tele M, in emisiunea domnului Ghetau, ca voi initia un proiect de hotarare pentru schimbarea domnului presedinte Maricel Popa. Stiti foarte bine ca eu am facut acea declaratie, n-am avut nici o intelegere cu niciun coleg din Consiliul Judetean, am spus-o si atunci, o spun si acum.

Voi merge si la Primaria Muncipiului Iasi saptamana aceasta la registratura, depun un cort in fata Consiliului Judetean pentru a strange semnaturi in acest sens”, a completat consilierul judetean.