Miracole în Turcia: Trei tineri salvați de sub dărâmături după 11 zile. Primul lucru pe care l-a spus unul dintre ei

62324650

Trei persoane, între care un adolescent de 14 ani, au fost salvate de sub dărâmături în oraşul Antakya, în sudul Turciei, la peste 260 de ore după cutremurul care a devastat regiunea, au informat vineri autorităţile turce şi mass-media, relatează AFP.

Mustafa, în vârstă de 33 de ani, şi Mehmet, în vârstă de 26 de ani, au fost salvaţi „la 261 de ore” după cutremur, a anunţat ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, pe Twitter.

Canalul de televiziune CNN Türk a precizat că este vorba despre Mustafa Avci şi, respectiv, Mehmet Ali Sakiroglu.

Cu puţin timp înainte, la „260 de ore” după seism, un băiat de 14 ani a fost scos şi el de sub ruinele blocului său din centrul Antakya, „după eforturi intense”, a declarat ministrul turc.

Ministrul Fahrettin Koca a afirmat că adolescentul pe nume Osman a suferit „o intervenţie” într-un spital din provincie, fără să precizeze gravitatea stării acestuia, însă băiatul apare conştient într-o fotografie.

Potrivit agenţiei de presa DHA, cei doi bărbaţi, Mehmet şi Mustafa, se aflau sub dărâmăturile aceleiaşi clădiri, în centrul Antakya, când au fost descoperiţi de serviciile de urgenţă.