Miracol la Spitalul de Neurochirurgie Iași. Fiica preotului din Ezăreni și-a revenit din comă după 24 zile și a reluat cursurile universitare

andreea

Andreea Iorachescu este o tânără din Iași care a suferit un grav accident cu ATV-ul la Gura Humorului, în urma căruia a stat în coma de gradul IV peste 3 săptămâni. Deși nu avea nicio șansă să își revină, fata a luptat și ca printr-o minune și-a revenit după 24 de zile. Acum, tânăra este studentă în anul III la Medicină la Iași și își dorește să lupte alături de echipele medicale care i-au salvat viața.

Andreea, fiica cea mare a părintelui Mihai Iordăchescu din Ezăreni, a suferit anul trecut un grav accident de ATV la Gura Humorului. Tânăra a intrat în comă de gradul IV și a fost internată în Spitalul “Nicolae Oblu” din Iași. În urma impactului, fata a suferit mai multe traumatisme cranio-cerebrale şi pulmonare, fracturi, iar medicii nu i-au dat inițial șanse de supraviețuire. Este greu de spus în cuvinte prin ce momente au trecut părinții Andreei și cei doi frați. Imediat după accident, în biserica de la Ezăreni au început rugăciunile. După o lungă suferință, Andreea a reușit să își revină miraculos, iar astăzi să ajungă în secția de ATI a spitalului pe propriile picioare și să fie ea cea care îi încurajează pe cei în stare gravă, să lupte.

E vorba de oamenii tineri, e vorba de cei care vor duce mai departe această profesie, această dragoste față de oameni și avem un invitat special, un viitor medic. Mulțumire mai mare pentru un medic nu există, sa vezi că pacientul… E pe picioarele lui și îți mulțumește, a declarat Lucian Eva, manager Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

Andreea a luptat efectiv pentru viața ei și a reluat cursurile universitare.

“Am 21 de ani și sunt studentă la medicină și am venit să mulțumesc echipei medicale, personalului medical pentru că sunt în viață. Au luptat pentru mine. În 2020, pe 10 februarie am avut un accident grav, 22 de zile de comă de gradul patru. Nu am avut șansă de viață. Eu am vrut să lupt să trăiesc, mi-am dorit să fiu în viață și după a 23-a zi m-am trezit și am început să plâng. Dumnezeu mi-a dat zile și atunci după ce m-am trezit întregul personal, întreaga echipă medicală s-a mobilizat și datorită lor acum studiez în anul III la medicină, îmi fac stagii, iar totul e foarte bine”, a spus Andreea Iordăchescu, fost pacient, studentă UMF Iași.

Acum, studenta a venit la echipa medicală de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași pentru a-i mulțumi.

„Nu conștientizam nimic. Vreau să vă mulțumesc că ați luptat pentru că acum sunt în viață și datorită vouă studiez la medicină și am să vin aici să lupt alături de voi. Mulțumesc!”, a mai spus Andreea Iordăchescu, fost pacient, studentă UMF Iași.

-Cu drag! Sa fii sănătoasă și să ai succes, să vii să luptăm împreună.”

Sute de pacienți din toata țara aflați în stare gravă ajung la Spitalul de Neurochirurgie din Iași pentru a se trata cu cele mai noi tehnologii.