Minune la Iasi. Icoana Parintelui Iustin Parvu a lacrimat mir

La conferinta Sfintilor Inchisorii icoana părintelui Iustin Pârvu a început să lăcrimeze cu mir. Preotii sustin ca este pentru prima data cand se intampla asa ceva. Icoana apartine manastirii Petru Voda din judetul Neamt. Iustin Parvu a fost un cunoscut duhovnic si staret al manastirii Petru Voda.

Născut pe 10 februarie 1918, în satul Poiana Largului, judeţul Neamţ, părintele Iustin Pârvu a îmbrăcat rasa monahală în 1936, la Schitul Durău, fiind hirotonisit preot la 22 de ani.

A participat la luptele din Al Doilea Război Mondial iar după lăsarea la vatră a urmat cursurile Seminarului Teologic Ortodox din Roman. In anul 1945 a fost arestat şi condamnat politic la 12 ani închisoare, pedeapsa prelungindu-se până în 1964. După ieşirea din închisoare, părintele Iustin a viețuit ca monah la Mănăstirile Secu şi Bistriţa.

În toamna anului 1991 a pus piatra de temelie a Mănăstirii Petru Vodă, iar în anul 1999 a început construirea Mănăstirii Paltin, unde a organizat și o casă pentru copiii săraci. În ziua de 2 noiembrie 2008, părintele Iustin a fost ridicat la rangul de arhimandrit.

Dupa ce a murit in anul 2013, mormantul acestuia a devenit loc de pelerinaj.

Împreună cu Cleopa Ilie, Arsenie Boca, Ioanichie Bălan, Dumitru Stăniloae și Arsenie Papacioc, a fost un important reprezentant al ortodoxiei românești contemporane.

Conferinta Sfintilor Inchisorilor a debutat in anul 2009 iar atunci a izvorât mir din moaştele unui sfânt mucenic de la Aiud.

 

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!