„Minune” in Bistrita. Un pretins surdo mut care strangea bani a inceput sa vorbeasca dupa ce a fost ridicat de politisti

Un bistrițean aflat la cumpărături într-un hypermarket de pe strada Andrei Mureșanu, a observat printre rafturi că un bărbat care ținea în mână un “document”, aborda bistrițenii cerându-le donații. Curios, bistriteanul a făcut și el o donație, pentru a vedea despre ce e vorba.

Bărbatul nu vorbea, susținea ca e surdo-mut și i-a întins cetățeanului o hartie pe care scria “ Certificat al Asociației Regionale pentru Surzi“. Pe “certificatul” în cauză era și o traducere în limba engleză, aceasta fiind incorectă din punct de vedere gramatical și lingvistic. În document era inserat un tabel pe care falsul reprezentant al asociației îl completa de fiecare dată când primea o donație, pentru a da impresia de legalitate a activității.

În acel moment, cetățeanul a alertat Poliția Locală, echipajul în serviciu cu atribuții pe linie de combatere a cerșetoriei, care l-a depistat pe bărbat tot în interiorul hypermarket-ului, la ora 15.55. La vederea colegilor, acesta a rupt “ documentul “ dar polițiștii locali l-au refăcut. A fost extras din hypermarket și condus la sediul Poliției Locale pentru identificare și verificări ulterioare. Când și-a dat seama ca a fost demascat, a început să vorbească. A declarat inițial că strânge bani pentru o rețea de cămătari.

Ulterior s-a răzgândit și ne-a spus că de fapt banii sunt pentru cei 4 copii de acasă…În urma controlului corporal, s-au găsit 419 lei, bani primiți de la oamenii de bună credință.

A fost sancționat cu amendă în sumă de 500 lei iar pentru cei 419 lei s-a aplicat măsura confiscării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *