Mințile de „aur” încă mai aleg Romania

liceu-660x330

Ne dorim cu totii o tara normala in care sa fie promovata meritocratia. Politicienii au schimbat regulile in ultimii 30 ani. Intr-o Romanie occidentala, elevii de 10 ne scriu viitorul tarii. In generatiile urmatoare, despre care multi spun ca sunt pierdute, avem minti de aur. Carla este unul dintre acesti oameni, care straluceste prin intelepcine. Olimpica si serioasa, are o mare dorinta, aceea ca Romania sa se schimbe in bine.

De ziua Nationala a Romaniei, ne indreptam atentia spre noua generatie ce vine cu forte proaspete din urma. Clara este eleva in clasa a XII-a la Liceul de Informatica” Grigore Moisil” din Iasi. Are 10 pe linie inca din clasa a V-a si iubeste cu desavarsire matematica, unde este olimpica.

Carla Adonicioaie –  eleva Liceul de Informatica Iasi

Este multa munca si mult timp dedicat invatatului. Odata ce te obisnuiesti sa inveti, devine un  mod de viata.

La matematica se face prin exercitii, nu doar prin invatat. Prin rzolvatul multor probleme.

Prezenta la ore si implicarea in diferitele activitati scolare si extrascolare au facut ca timpul pentru hobby-uri sa fie mai redus dar satisfactia sa fie pe masura la finalul oricarui extemporal.

Iubeste inotul care o relaxeaza complet.

Carla Adonicioaie- eleva Liceul de Informatica Iasi

Trebuie sa muncesc foarte mult, dar de pe acum,  nu inainte de examen cum fac  multi.

In spatele unui astfel de copil stau parintii care dedica foarte mult timp si atentie pregatirii scolare. Mama Carlei o sustine in alegeri, dar spune ca, mai important este ca ea sa decida, iar mai apoi sa balanseze impreuna alegerea finala.

Simona Adonicioaie – mama

A observat acel panou de marmura de la intrarea profesorilor. Isi doreste foarte mult, mai are un an de tras. Daca va reusi, este meritul ei. Noi nu o obligam si nu facem un scop din asta

O amprenta deosibit de importanta in reusitele fetei si-a pus profesorul de matematica, cel care a descoperit-o pe Carla in urma cu 8 ani, cand a venit in clasa a cincea. L-a cucerit inteligenta si rationamentul fetei, in urma unui test initial.

prof. Gabriel Mîrsanu- profesor de matematica Liceul de Informatica Iasi. Carla este un copil emblematic pentru Liceul de Informatica.

De fiecare data, Carla a fost premianta la aceste concursuri. Laudata si de unii si de altii. Laudata si de mine, dar putin mai taios de fiecaredata pentru ca asa ne ridicam la un moment dat.

Acum, pe final de liceu vrea sa ia Bacalaureatul cu 10 pe linie si sa continue studiile in Romania. O tara, pe care o vrea schimbata.

Carla Adonicioaie – eleva Liceul de Informatica „Grigore Moisil” Iasi

Trebuie sa contribuim cu totii ca sa ajungem acolo. Daca o sa contribuie doar o persoana sau doua nu se ajunge la nimic.

Romaniei cred ca ii lipseste dorinta asta de a schimba.

O vad tot in Iasi. Este un familist convins, un mic patriot, aici da probail ca am inoculat noi. Desi noi ca parinti am avut multe oportunitati de a pleca din tara, nu am facut-o si nu o vom face.  

Romania ramane in continuare mai bogata cu o minte sclipitoare!