Minoră de 17 ani, prinsă la volan în județul Iași

Cercetări pentru încredinţarea conducerii unui autoturism de către o minoră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi efectuează cercetări cu privire la un cetățean român care încredinţase autoturismul, proprietate personală, unei minore pentru a-l conduce.

În data de 25 septembrie a.c., în jurul orei 02.50, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi a oprit în trafic, pentru control, pe DN 24C, între localităţile de frontieră Luceni – Victoria, un autoturism înmatriculat în România.

Colegii noştri au procedat la legitimarea persoanei ce se afla la volan, constatând că aceasta este o minoră în vârstă de 17, cetăţean român. Totodată, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că mijlocul de transport aparţine cetăţeanului român N.A., în vârstă de 26 ani, aflat pe scaunul din dreapta faţă în autoturism.    

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, respectiv încredinţarea cu bună ştiinţă a unui autovehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere.