Minor de 15 ani reținut după incendiul din Constanța. Flacarile ar fi izbucnit din cauza unor petarde

incendiu-constanta-2

În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, 2 minori, de 13 și 15 ani, au fost identificați și conduși la sediul Poliției pentru audieri.

În urma probatoriului administrat, minorul în vârstă de 15 ani a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă, urmând ca în cursul zilei de mâine, 17 decembrie, să fie prezentat unei comisii în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru stabilirea discernământului.

În cauză urmează a se lua măsurile legale, prin unitatea de parchet competentă. După incendiul de azi noapte 150 apartamente au fost afectate iar 250 persoane dintre care 70 copii au fost evacuați. De asemenea, 37 autoturisme s-au făcut scrum, incendiul izbucnind în parcarea complexului de apartament.

S-a stabilit că dezvoltatorul imobiliar nu deținea aviz ISU pentru parcarea de la subsol. În jurul orei 1.00, cei doi minori au fost surprinși de camerele de supraveghere fugind din preajma blocului după ce ar fi aruncat cu petarde.

Imediat se observa flăcările care au pornit de la o masina.