Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, audiat de procurorii DNA. Surse: Dosarul vizat este cel al conducerii CFR SA

62281005

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost audiat, marți, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție. 

Conform unor surse, Grindeanu a fost audiat în calitate de martor, în dosarul în care directorul general interimar al CFR SA, Ion Simu-Alexandru, este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la uzurparea funcţiei.

Ministerul Transporturilor a confirmat, printr-un comunicat, faptul că Sorin Grindeanu a dat declarații în fața procurorilor DNA. 

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii a fost citat, astăzi 17 ianuarie 2023, la sediul Direcție Naționale Anticorupție, în calitate de martor și a dat o declarație în fața procurorilor.
Ministrul a fost întrebat în legătură cu un dosar instrumentat de către DNA. Sorin Grindeanu a subliniat că, în calitatea sa de ministru al Transporturilor și Infrastructurii, își dorește o clarificare cât mai rapidă a situației şi aflarea adevărului.

Preocupările și activitățile desfășurate de către ministru se concentrează, de la începutul mandatului, pe dezvoltarea infrastructurii, atragerea de bani europeni și dezvoltarea capacității administrative. Totodată, Sorin Grindeanu precizează că va da curs cu celeritate tuturor solicitărilor venite din partea organelor statului, pentru clarificarea situației.” – se arată în comunicat.