Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu anunţă lansarea licitaţiei pentru lotul Pipirig – Vânători Neamţ (Leghin) de pe A8

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis, vineri, la ANAP, documentaţia necesară lansării procedurii de achiziţie publică pentru lotul Pipirig – Vânători Neamţ (Leghin), în lungime de 19,3 km, parte din Autostrada Unirii (A8), a anunţat vineri ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

‘Lansăm licitaţia pentru un nou lot al A8 (Autostrada Unirii)! CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentaţia necesară lansării procedurii de achiziţie publică pentru lotul Pipirig – Vânători Neamţ (Leghin), în lungime de 19,3 km. Pe traseul acestui nou lot de autostradă din Moldova vor fi construite inclusiv şapte tuneluri (cu o lungime totală de 1,44 km) şi 46 de poduri, pasaje şi viaducte’, a scris Grindeanu.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu anunţă lansarea licitaţiei pentru lotul Pipirig – Vânători Neamţ (Leghin) de pe A8

Potrivit ministrului, construcţia va avea o durată de maximum 48 de luni (12 luni proiectare şi 36 de luni execuţie), sursa de finanţare a obiectivului de investiţii fiind Programul Transport (PT) 2021 – 2027.

‘Urmează publicarea Anunţului de Participare (în cadrul căruia se va stabili şi data de depunere a ofertelor), după validarea documentaţiei de către ANAP’, a precizat şeful de la Transporturi.

La rândul său, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a dat detalii, tot pe Facebook, cu privire la cele şapte tuneluri, astfel: tunel bidirecţional (490 metri) situat în apropierea localităţii Pîţîligeni; tunel unidirecţional pe calea 1 (90 metri) situat în apropierea localităţii Pîţîligeni; tunel bidirecţional (70 metri) situat în apropierea localităţilor Pîţîligeni – Stînca; tunel bidirecţional (130 metri) situat în apropierea localităţilor Pîţîligeni – Stînca; tunel unidirecţional pe calea 1 (80 metri) situat în apropierea localităţilor Pîţîligeni – Stînca; tunel bidirecţional cu (300 metri) situat în apropierea localităţii Stînca; tunel bidirecţional cu (280 metri) situat în apropierea localităţii Stînca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *