Ministrul Transporturilor din Bulgaria promite masuri dure impotriva Wizz Air dupa ce au fost anulate 38 de zboruri doar luna trecuta iar alte 69 au avut intarzieri de peste doua ore
Compania aeriană low-cost “Wizz Air” și-a anulat zborurile către Bulgaria, nu și către alte țări, deoarece există o lipsă de control. Acest lucru a fost explicat de ministrul Transporturilor, Georgi Gvozdeikov, la “Nova TV”. El a precizat că, de acum înainte, în astfel de cazuri, transportatorului i se vor aplica amenzi și a cerut victimelor să ceară ajutor direct la minister.
Săptămâna trecută, Direcția Generală a Administrației Aviației Civile (CAA) a solicitat companiei “Wizz Air” măsuri specifice împotriva întârzierilor și anulărilor de zboruri, care au devenit semnificativ mai frecvente în ultimele luni. Directorul CAA, Anelia Marinova, a anunțat că, de la începutul anului 2023, au fost primite peste 500 de plângeri din partea pasagerilor “Wizz Air”, iar peste 200 dintre acestea nu au fost procesate de compania aeriană. Numai luna trecută, pe aeroporturile internaționale din Bulgaria au fost înregistrate 38 de zboruri anulate, iar alte 69 au avut întârzieri de peste 2 ore.
“Bulgaria nu a impus sancțiuni pentru astfel de încălcări pentru că a fost convenabil pentru unele persoane. Lipsa de control duce la acest lucru. Aparent, există oameni fără voința de a permite cuiva să ridice telefonul și să spună că acest caz nu ar trebui luat în considerare. Lucrurile se schimbă și încep să se aplice amenzi transportatorului. Nu va fi ratat niciun semnal”, a amenințat Gvozdeikov.
“Wizz Air” a răspuns acuzațiilor cu o declarație pentru presă în care a precizat că a crescut numărul de aeronave și a adăugat anunțuri publicitare De asemenea, au făcut modificări ale programului de lucru al echipajelor față de normele legale și a fost adăugat mai mult timp între zboruri pentru a crește flexibilitatea programului. Potrivit “Wizz Air”, zborurile anulate au fost deseori cauzate de circumstanțe și factori care nu se află în afara controlului lor, cum ar fi grevele din industrie, restricțiile de control al traficului aerian, condițiile meteorologice și provocările legate de lanțul de aprovizionare.