Ministrul Transporturilor: “As vrea sa incepem A8 ca sa nu mai fie doar discutia despre A8”

catalin drula1

Catalin Drula spera ca in timpul mandatului sau la ministerul Transporturilor sa inceapa lucrarile la doua segmente ale autostrazii A8. Momentan, nu se stie insa care va fi sursa de finantare pentru aceasta. Ministrul Transporturilor nu este multumit de studiul de fezabilitate de pe tronsonul Targu Mures – Targu Neamt.

Intr-o conferinta de presa, Catalin Drula a prezentat proiectele care vor fi terminate in acest an si cele care vor intra in executie in 2021. Niciunul dintre acestea nu vizeaza zona Moldovei. Ministrul spera in schimb sa inceapa lucrarile in timpul mandatului sau la doua tronsoane ale autostrazii A8.

Catalin Drula – ministrul Transporturilor: „Acest studiu de fezabilitate in derulare din mai 2019, adica de un an si jumatate, lansata pe o suma de patru ori mai mica decat s-a lansat bucata mult mai usoara, jumatate ca lungime dintre Targu Neamt si Ungheni, ceva nu bate aici daca facem matematica si ma rog, lucrurile sunt la un stadiu de 52 la suta. Asa ca, pe principiul de a repara din mers, ma axez pe doua sectiuni din capete ca proiectul sa inceapa ma refer la Targu Mures  – Miercurea Nirajului si Targu Neamt – Motca, pe care sa le includem in PNRR, acesta ar fi ca si obiectiv. Discutiile sunt deschise aici, proiectul care merg in PNRR si Planul National Transport. Dar as vrea sa incepem A8 ca sa nu mai fie doar discutia despre A8 sa fie A8 in lucru„.

Un alt proiect important pentru Moldova, autostrada A7 va fi lansat in licitatie pe parcursul acestui an.

„Sunt proiecte unde documentatiile sunt in present in executie si trebuie lansate proiectele tehnice si unde trebuie lansate licitatiile pentru lucrari si aici ma refer la A7, Ploiesti – Buzau – Focsani – Bacau – Pascani”, a completat Drula.