Ministrul Sănătății trimite Corpul de Control la Spitalul modular Letcani

IMG-20201108-WA0014

Nelu Tătaru a anunțat astăzi la Iași ca va trimite Corpul de Control la Spitalul modular de la Letcani unde au fost depistate mai multe probleme.

„La solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi am format o echipă de experţi care va veni de la Bucureşti, precum şi Corpul de Control, pentru a putea evalua dacă activitatea care se desfăşoară în acest moment dacă este propice pentru următoarea perioadă tratării pacienţilor şi dacă oferă siguranţă personalului medical. Ca şi repere sunt cele sesizate de Direcţia de Sănătate Publică”, a declarat ministrul Nelu Tătaru, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iași.

Costel Alexe a precizat in aceeasi conferinta ca s-au descoperit mai multe deficiențe, de la lipsa documentației tehnice privind instalațiile pana la serviciile de mentenanta si probleme cu burdufurile de trecere între module, care nu asigură etanseitate si izolare termică.

De asemenea, Alexe susține că încălzirea pe baza aparatelor de aer conditionat nu functioneaza la mai mult de -15 grade.