Ministrul Sanătății, în vizită la Iași

WhatsApp Image 2021-06-04 at 17.55.38

Ministrul Sănătății Ioana Mihaila a ajuns astazi la Iasi si s-a intalnit cu managerii unitatilor medicale aflate in subordine. Aceasta a dorit sa afle problemele cu care se confrunta acestia.

Ministrul a vizitat compania Antibiotice pe care a laudat-o pentru organizarea centrului de vaccinare, cat si a caravanei mobile de imunizare. De asemenea, aceasta a mers in vizită si la Universitatea de Medicina si Farmacie, unde se deruleaza o noua etapa de vaccinare.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății: „Vreau să spun şi să vă relatez despre lucrurile frumoase pe care le-am văzut astăzi. Am început la Antibiotice Iaşi, unde pe lângă faptul că este un exemplu ca mod de dezvoltare a unei companii farmaceutice a reuşit să îşi organizeze un centru de vaccinare funcţionează bine, dar au reuşit şi să îşi organizeze o caravană cu care medicii care lucrează în Antibiotice Iaşi merg să vaccineze la ţară. Am avut, de asemenea, o întâlnire cu reprezentanţii medicilor de familie, care au început şi ei să vaccineze şi lucrurile încep să meargă bine, inclusiv în cabinetele medicilor de familie. Acolo lumea se poate vaccina cu vaccinul Johnson şi discutăm ce putem face să îi ajutăm pentru a creşte numărul medicilor de familie care doresc să vaccineze. În sfârşit, ne aflăm aici unde împreună cu UMF, cu reprezentanţii Prefecturii, DSP, s-a reuşit organizarea acestui maraton de vaccinare, care este de asemenea un exemplu de reuşită. Cred că toate aceste iniţiative, unele mici, altele mai mari, unele care duc la vaccinarea a 100 de oameni, dacă vorbim de oameni din mediul rural, unele care reuşesc să vaccineze 4000 de oameni într-un weekend, toate aceste eforturi ale fiecăruia dintre noi, fie că suntem instituţie publică sau persoană privată, vor duce până la urmă la un rezultat bun al campaniei de vaccinare”.

De altfel, Ioana Mihaila a lăudat organizarea din județul Iași, vorbind în termeni pozitivi mai ales despre caravanele din mediul rural. Maine, Ioana Mihaila va merge intr-o vizita de lucru in Vaslui.