Ministrul Sanatatii anunta al patrulea val al pandemiei

ioana-mihaila-3

Romania se va confrunta cu al patrulea val al pandemiei. Aceasta spera ca intensitatea sa nu fie atat de mare ca in precedentele valuri. Intr-un interviu acordat pentru Aleph News, Ioana Mihaila considera ca pregatirea spitatelor va fi cruciala.

„Cred că dacă este să ne uităm și cum a evoluat pandemia anul trecut, cu o creștere a cazurilor în toamnă și, mă rog, o evoluție ciclică în acest an și jumătate care s-a scurs de la debutul pandemiei, ne așteptăm ca acest ciclu să revină.Ce ne dorim este ca intensitatea acestui al patrulea val să nu fie una foarte mare. Și atunci, aici e importantă în primul rând vaccinarea și ne dorim ca răspunsul sistemului sanitar să fie unul rapid și eficient și aici e important pregătirea spitalelor”, spune Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.

Aceasta a mai afirmat ca tulpina indiana exista in Romania fiind depistata in capitala. „Avem și noi tulpina indiană. Am făcut secvențiere mai ales pentru pacienții care au fost diagnosticați în București și în Ilfov și acolo am descoperit mai multe cazuri”, a mentionat Ioana Mihăilă.