Ministrul Apelor si Padurilor a venit la Spitalul „Sf. Spiridon” sa-l viziteze pe pădurarul bătut de hoți

padurar

Padurarul din Vaslui batut crunt de hotii de lemne care se afla la Spitalul de Urgenta „Sf. Spiridon” din Iasi a fost astazi vizitat de ministrul apelor si padurilor, Ioan Denes. Va reamintin ca pădurarul a fost înconjurat vineri seara de hoti pe raza localității Valea Mare – Negrești ,a fost amenințat cu o sabie și lovit în zona capului și a picioarelor.

Acesta este al treilea caz din acest an în care personalul silvic al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva este agresat de către grupări infracționale specializate în tăieri ilegale în păduri de stat sau private, pentru că sunt împiedicate să sustragă ilegal lemn din păduri, alte două cazuri similare fiind înregistrate în județele Caraș – Severin și Suceava. Medicii sunt optimisti in ceea ce priveste starea de sanatate a pacientului.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va oferi întregul sprijin pădurarului, pentru refacerea fizică și psihică, în urma traumelor suferite.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri proprietatea publică a statului și asigură servicii silvice pe baze contractuale pentru aproximativ 1 milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.