Ministrul Fondurilor Europene: „Nivelurile de salarizare ale ministrilor omologi din Europa depaseste 15.000 euro in timp ce un demnitar al Romaniei are 2500 euro!”

Marcel Boloș

Intrebat daca in momentul de fata se justifica majorarea salariilor demnitarilor, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos a dat ca exemplu banii castigati de ministrii omologi.

„De multe ori am fost la reuniunile Consiliului de Miniștri și întâmplător sau nu, din discuțiile despre ceea ce înseamnă salarizarea și felul în care își desfășoară activitatea miniștrii omologi, nivelurile lor de salarizare depășesc 15.000 de euro, în timp ce un demnitar al României are 2.500 de euro. Acest lucru spune foarte multe despre ceea ce înseamnă sistemul de salarizare românesc al demnitarilor, pe care poate îl criticăm, față de ceea ce înseamnă pentru omologii din străinătate…Dacă mă uit la salariile demnitarilor din Uniunea Europeană, pot să fiu invidios. Dacă mă uit la ceea ce se întâmplă la nivel de populație a României și problemele cu care ne confruntăm, cred că este o perioadă de cumpătare , a declarat Marcel Bolos.

Amendamentul privind cresterea indemnizatiilor a fost depus de doi senatori UDMR.

„Așa cum toți bugetarii au primit pe inflație o creștere salarială pe inflație, și vă spun încă o dată, specific, este punctul de vedere al UDMR, este corect, din punctul nostru de vedere, ca administrația locală să beneficieze de același regim”, a spus Cseke Attila, ministrul Dezvoltarii.