Ministrul Familiei în vizită de lucru la Iași. Natalia Intotero: „Ca stat trebuie sa identificam si acele solutii financiare. Fie ca vorbim de fonduri europene sau chiar si sprijin guvernamental”

Mamele minore, copiii institutionalizati, adolescentii dar si studentii vor avea parte de mai multa atentie din partea autoritatilor. Intr-o vizita de lucru la Iasi, ministrul Familiei, Natalia Intotero a anuntat cum poate sprijini statul tinerii. De asemenea, ministrul vrea ca impreuna cu autoritatile locale sa caute solutii pentru copiii care locuiesc in Centrul de zi „Ion Holban” din Iasi .

Intr-o vizita neanuntata, ministrul Familiei a mers in luna august Centrul de Zi „Ion Holban”  unde sunt cazati 52 de beneficiari cu varste cuprinse intre  9 si 20 de ani. Natalia Intotero a declarat astazi la Iasi a reluat subiectul si a explicat ca inca se cauta solutii pentru ca acesti copii sa nu mai fie marginalizati si sa aiba parte de conditii de trai decent.

Natalia Intotero – ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse

”In momentul de fata activitatea functioneaza pe baza unei licente provizorii obtinuta dupa unele recomandari venite din partea unor institutiicu atributii in domeniu. Dar vreau sa va spun ca situatia nu era tocmai cum trebuia sa fie in sensul ca in bucatarie se facuse acele reabilitari recomandate de DSP, de directia sanitar veterniara, dar si de oficiul pentru protectia consumatorului, insa in sala unde tinerii servesc masa erau anumite aspecte care puteau pune in pericol siguranta sau viata tinerilor institutionalizati si ne referim la faptul ca acele draperii ramase, uitate la geamuri, draperii dintr-un lemn masiv, legate cu sarme care erau pe punctul de a cadea, de a rani sau puteau duce chiar la decesul unor tineri.”

De asemenea, ministrul Familiei a declarat că la nivel național a fost declanșată o campanie de conștientizare a tinerilor privind consumul de substanțe psihoactive, însă acest lucru nu este suficient. De aceea, Natalia Intotero a specificat ca vor fi înființate centre pentru tratarea și recuperarea tinerilor care au consumat droguri.

Natalia Intotero – ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse

„Trebuie sa identificam acele persoane a caror marturie e credibila si ii convinge pe tineri sa nu se apropie de aceste substante care nu doar ca ele creaza dependenta, dar creeaza tragedie in fiecare familie si de aceea aceste campanii trebuie sa fie continue. Ca stat trebuie sa identificam si acele solutii financiare. Fie ca vorbim de fonduri europene sau chiar si sprijin guvernamental, astfel incat in Romania sa existe acele centre de tratament si recuperare. In moemntul de fata cei care au consumat droguri si care au nevoie de tratament, de sustinere, sunt dusi la spitale de psihiatrie si desigur exista o reticienta atat din partea persoanelor aflate in necaz cat si din partea familiilor acestora.”

Ministrul Familiei a promis că va mai reveni la Iasi si cu alte ocazii, anuntate sau nu pentru sprijinirea comunitatilor de tineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *