Ministrul Energiei vrea ca România să fie admisă în Global Offshore Wind Alliance

retea energie

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a solicitat, sâmbătă, la România să fie admisă ca membru în Global Offshore Wind Alliance (GOWA) pentru a profita de toate oportunităţile pentru a accelera implementarea energiei eoliene offshore.

La deschiderea ceremoniei celei de-a XIII-a sesiuni a Adunării Agenţiei Internaţionale pentru Energie Regenerabilă (IRENA), care a avut loc sâmbătă ministrul Energiei, Virgil Popescu a solicitat ca ţara noastră să fie admisă ca membru în Global Offshore Wind Alliance (GOWA), iniţiată la COP27, care s-a desfăşurat în 2022 în Egipt.

„Vrem să profităm din plin de toate oportunităţile. Alianţa, iniţiată de Agenţia Internaţională pentru Energie Regenerabilă (IRENA), Danemarca şi Consiliul Global pentru Energie Eoliană, va reuni guverne, sectorul privat, organizaţii internaţionale şi alte părţi interesate pentru a accelera implementarea energiei eoliene offshore. Vrem să lucrăm cu restul statelor membre pentru a stimula ambiţiile naţionale, regionale şi globale şi pentru a elimina barierele din calea implementării energiei eoliene offshore pe pieţele noi şi existente. Energia eoliană offshore poate fi implementată la scară largă, în intervale de timp scurte şi la costuri competitive – şi este o cale rapidă şi viabilă pentru a reduce decalajul tot mai mare dintre obiectivele de energie regenerabilă şi ratele actuale de implementare”, spune Virgil Popescu.