Ministrul Energiei a anunțat că au fost depuse aplicații pentru instalarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile

virgil popescu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat aseară depunerea a 668 de aplicaţii pentru instalarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile.

„PNRR – ENERGIE Astăzi la ora 17.00 s-a înschis call-ul pentru depunerea proiectelor pentru fonduri din PNNR destinate investițiilor pentru instalarea de noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară. Au depus proiecte 668 de aplicanți”, a comunicat Ministrul Energiei.

Virgil Popescu a precizat că valoarea ajutorului de stat acordat în cadrul schemei pe MW instalat este de maximum:
Energie eoliană

  • 1.300.000 Euro/MW- pentru capacități instalate între 0,2 MW (exclusiv) și 1 MW (inclusiv);
  • 650.000 Euro/MW- pentru capacități instalate mai mari de 1 MW.

Energie solară

  • 750.000 Euro/MW – pentru capacități instalate între 0,2 MW (exclusiv) și 1 MW (inclusiv);
  • 425.000 Euro/MW – pentru capacități instalate mai mari de 1 MW.

Ajutorul maxim care se poate acorda pentru un proiect de investiţii nu poate depăşi 15.000.000 euro pe întreprindere, pe proiect de investiții.

S-a pus în dezbatere publică și documentele aferente apelului competitiv – Sprijinirea investiţiilor în modernizare, monitorizarea și eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici în vederea asigurării eficienței energetice în sectorul industrial, Măsura de investiții 5.

„Prin realizarea proiectelor finanțabile în cadrul acestei scheme de ajutor se urmăreşte implementarea unui număr de minim 50 de proiecte destinate creșterii eficienței energetice a industriei care să determine o economie de energie de cel puțin 30% în cadrul activității economice a întreprinderilor beneficiare”, a transmis ministrul.