Ministrul Educatiei, propuneri pentru inceperea anului scolar

Sharing is caring!

Aflata intr-o vizita la Iasi, Ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie a prezentat un scenariu pentru inceputul de an scolar. Jumatate dintre elevi sa fie prezenti in mod fizic la scoala, iar cealalta jumatate sa invete online.

Ministrul educatiei a precizat ca acesta varianta este plauzibila pe fondul contextului epidemiologic de la nivelul tarii dar ca nu este singurul scenariu posibil: “Cel mai bun scenariu va fi, daca Ministerul Sanatatii va face aceasta recomandare, va fi acela in care unii dintre elevi vor fi la scoala, iar altii vor urmari cursurile in sistem online, urmand sa faca rocada in functie de situatia epidemiologica.”, a declarat Monica Anisie, Ministrul Educatiei.

Monica Anisie a mai precizat ca Guverul Romaniei va achizitiona mai multe tablete care vor fi distribuite scolilor si ulterior elevilor.

“Ministerul Educatiei a dat banii necesari achizitionarii acestor tablete. Este Oficiul National pentru Achizitii Publice cel care realizeaza achizitia. Caietul de sarcini a fost dat, este procedura initiata, este urcata pe SAP si termenul este impus in caietul de sarcini, este 10 septembrie, asta inseamna ca ar trebui sa avem tabletele in scoli pe data de 10 septembrie. Am luat in calcul acest necesar pentru elevii din mediile defavorizate, acei copii care nu au acces la nici un dispozitiv. Inspectoratele scolare au realizat necesarul si au transmis la Ministerul Educatiei.”

Ministrul Educatiei a transmis ca pentru anul viitor vor fi realizate mai multe cursuri de pregatire pentru cadrele didactice, in scopul adaptarii acestora la noua modalitate de predare online. Monica Anisie a mai declarat ca se ia in considerare si o reorganizare a curriculei si o adaptare a acesteia la noile provocari.

shares