Dumitru Oprea: „Ministrul Educației caută țapi ispășitori”

foto_Dumitru_Oprea_2

Ultimele noutăți din administrație și politică

Deputatul iesean PNL, profesorul universitar Dumitru Oprea cere demisia conducerii Ministerului Educatiei. Si asta dupa ce, intr-o declarație recentă, Ministrul Educației anunța că la nivelul României este o „criză de scriitori de manuale“ și dorește organizarea unui simpozion care să rezolve această problemă. Din pacate aceasta problema, nu poate fi rezolvata cu un astfel de eveniment, considera deputatul iesean.

Deputatul iesean PNL, Dumitru Oprea afirma ca problemele impotriva editurilor si a autorilor de manuale școlare a început în mandatul celebrului Liviu Marian Pop, care a făcut tot posibilul pentru a distruge un sector cu expertiză și adaptat pieței libere, prin implicarea editorilor privați.

„Cruciada împotriva editurilor și a autorilor de manuale școlare a început în mandatul celebrului Liviu Marian Pop, care a făcut tot posibilul pentru a distruge un sector cu expertiză și adaptat pieței libere, prin implicarea editorilor privați. Criza manualelor școlare a fost dintotdeauna cauzată de Ministerul Educației, incapabil să organizeze la vreme licitațiile, astfel încât elevii să aibă cărțile la începutul anului școlar. PSD-ALDE în fața acestei crize nu a redus birocrația întregului proces, ci a naționalizat piața manualelor școlare și a instituit monopolul prin Editura Didactică și Pedagogică. Din păcate, problemele învățământului românesc sunt mult mai grave decât le poate percepe domnul ministru.

Cu atât mai puțin ar putea fi rezolvate la nişte simpozioane sau consfătuiri. Pasul firesc ar fi ca persoanele care conduc astăzi destinele învățământului să își recunoască incompetența şi să plece din fruntea
Ministerului”, a transmis prof.univ. dr. Dumitru Oprea, deputat PNL Iasi.

Totodata, deputatul crede ca aceste manuale trebuie editate de către cei care au dovedit că au știința să o facă, nu de către niște funcționari publici dezinteresați.