Ministrul Dezvoltarii in vizita la Iasi. Se cer bani pentru proiectele din judet si municipiu

cseke attila

Ministrul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila se afla intr-o vizita de lucru in judetul Iasi. Dupa ce s-a intalnit dimineata cu prefectul Bogdan Cojocaru, ministrul a avut o scurta vizita la Consiliul Judetean Iasi.

„Avem ocazia ca prin PNRR să obținem până la 58 de milioane de euro din fondul pentru renovare pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic și eficientizarea energetică a clădirilor multi-rezidenţiale, dar și pentru construirea de creşe în municipiul Iași și în zona metropolitană. Trebuie să valorificăm în continuare orice oportunitate de dezvoltare pentru a demara proiecte demne de cel mai mare județ al țării. Iașul are nevoie de o sală polivalentă de calibru, de un campus școlar modern pe care avem premise favorabile să îl construim pe actualul amplasament al Liceului Anghel Saligny, dar și de investiții în sistemul sanitar, iar în acest sens este deja pregătit proiectul de construire a unui nou pavilion în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase” Sf. Parascheva” Iași, pentru a îmbunătăți semnificativ capacitatea de îngrijire a pacienților din întreaga regiune a Moldovei. De mult prea mult timp, ieșenii așteaptă renovarea clădirii Filarmonicii de Stat Moldova. Vă reamintesc că anul trecut, am încheiat actul adițional la contractul nr.2768/04.12.2018 privind administrarea de către Consiliul Județean Iași a imobilelor în care funcționează Filarmonica Moldova Iași, pentru a putea implementa procesul de reabilitare a clădirii, iar Guvernul României a alocat 6.826.000 de lei fonduri pentru sprijinirea activității filarmonicii. Avem depusă o fișă de proiect, în valoare de 10 milioane de euro, pentru a obține finanțare prin PNRR pentru reabilitarea acestui edificiu cultural. Sunt încrezător că toate aceste proiecte esențiale pentru Iași vor primi atenția cuvenită din partea Guvernului României și vom reuși să facem lucruri bune și durabile pentru comunitatea noastră”, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.

Ministrul s-a mai intalnit la primarie cu Mihai Chirica pentru a discuta despre proiectele municipiului. De asemenea, in agenda lui Cseke Attila mai este programata o intalnire cu primarii din judetul Iasi. Oficialul mai viziteaza astazi fostul Palat Mihail Sturdza, Palatul Braunstein si Centrul de Screening si diagnostic in bolile oncologice. Spre seara, ministrul viziteaza blocurile ANL din Harlau si continua deplasarea spre judetul Botosani.