Ministrul de Externe al Rusiei: „Lumea trece printr-o era cruciala!”

Russia's Foreign Minister Lavrov and US Secretary of State Blinken meet in Geneva

Lumea trece printr-o eră crucială, care va dura mult timp le-a spus absolvenților de facultate admiși în serviciul diplomatic, ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

„Concepția noastră de politică externă necesită concentrarea eforturilor pentru asigurarea condițiilor sigure și cele mai favorabile pentru dezvoltarea economică a Rusiei, creșterea bunăstării oamenilor, protecția compatrioților și a afacerilor din străinătate. Traim, fără exagerare, un moment crucial, sau, mai degrabă, o epocă crucială și va fi o perioadă lungă. În aceste circumstanțe, este important să apărăm nu numai interesele economice și sociale ale țării și ale poporului, ci și sentimentul mândriei naționale, onoarei și protejării patrimoniului istoric”, a spus el. .

Lavrov a remarcat că, în circumstanțe moderne, diplomații nu trebuie doar să-și îmbunătățească profesionalismul și să-și perfecționeze aptitudinile și erudiția, ci și să aibă o poziție civică.

„Angajații Ministerului rus de Externe au fost, de asemenea, cunoscuți pentru patriotismul lor și sentimentul lor de mândrie pentru țară. Aceasta nu este doar o figură de stil, este o declarație a unui fapt”, a spus ministrul de Externe.