Ministrul de externe al Republicii Moldova nu exclude varianta expulzarii unor diplomati rusi

Ministrul moldovean de externe, Nicolae Popescu, a declarat miercuri că nu exclude ca mai mulți diplomați ruși să fie expulzați din țară pentru ceea ce el numește „o politică ostilă”.

„În ceea ce privește Rusia, noi vedem o politică ostilă, agresivă, greșită, lipsită de respect față de Republica Moldova. De aceea, toată lumea, inclusiv eu, își pune întrebări la numărul de persoane, care sunt diplomați sau cei care desfășoară alte activități, care nu fac nimic pentru a rezolva sau a minimaliza problemele în relațiile cu Rusia”, a declarat el într-un interviu acordat postului de televiziune Vocea Basarabiei. El nu a exclus că, dacă o astfel de politică va continua, autoritățile din țara sa ar putea expulza din nou diplomați ruși.

„Au existat mai multe expulzări de angajați ai misiunii diplomatice ruse. Dacă politica neprietenoasă față de Republica Moldova va continua, <…> va urma un răspuns, inclusiv diplomatic”, a spus Popescu.

Anterior, deputați din cadrul Partidului Acțiune și Solidaritate, aflat la guvernare în Republica Moldova, au cerut reducerea numărului de diplomați ruși, motivând acest demers prin faptul că ambasada Republicii Moldova la Moscova nu are mai mult de zece diplomați, în timp ce ambasada Rusiei la Chișinău are aproximativ 30 de angajați.

Relațiile dintre Chișinău și Moscova s-au răcit după ce Maia Sandu a fost aleasă președinte al Republicii Moldova în 2020. După alegeri, ea a declarat că intenționează să viziteze Moscova pentru a discuta probleme importante în relațiile bilaterale, inclusiv exporturile Republicii Moldova în Rusia, livrările de gaz rusesc și sprijinul pentru cetățenii moldoveni care lucrează în

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *