Ministrul Budăi dezvăluie cum vor arăta taloanele de pensie din ianuarie 2022

marius budai

În urmă cu câteva zile a fost aprobat bugetul pentru anul 2022, buget care prevede și pachetul social cu mărirea alocațiilor copiilor, a pensiilor, a salariului minim, dar și acordarea unui ajutor pentru pensionari și a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități.

”Acum, în Ajun de Crăciun, vreau să-i asigur pe părinții și bunicii noștri că, în luna ianuarie, pensiile se vor plăti la noile valori majorate”, a transmis Ministrul Muncii, Marius Budăi.

De asemenea, Marius Budăi a publicat în premieră și două taloane pe care pensionarii le vor primi în luna ianuarie, în care este prevăzut și ajutorul financiar promis în pachetul social. Cu mențiunea că, în cazul unuia dintre ele, Total drepturi nu corespunde cu suma celor două cifre (pensie – 829 + ajutor financiar – 1.200).

”Se tipăresc taloanele de pensie aferente lunii ianuarie a anului 2022, care conțin mărirea pensiei minime, cu 25%, la 1.000 de lei, mărirea valorii punctului de pensie la 1.586 de lei, dar și acordarea ajutorului financiar pentru seniorii României care au valoarea pensiei mai mică sau egală cu 1.600 de lei, până la concurența sumei de 2.200 de lei!”, a zis Marius Budăi.