Ministrul Apararii din Israel ameninta ca Beirutul va avea soarta Gazei daca Hezbollah face vreo greseala

Ministrul apărării din Israel, Yoav Gallant a respins criticile la adresa tarii sale în legătură cu ofensiva împotriva Hamas în Gaza. El a subliniat soarta lui Kfir, un bebeluș de 10 luni din Kibbutzul Nir Oz. Kfir și familia sa au fost răpiți în Gaza. Gallant spune că are un nepot de aceeași vârstă. Își face griji disperate pentru Kfir, spune el. „Cine are grijă de el… printre sălbaticii ăia…? Un copil mic care încă nu merge… Avem obligația supremă de a-i aduce pe ostatici acasă”.

În acest context, continuă el, „Îi aud pe unii [lideri mondiali] și îi întreb: Cum puteți fi atât de îndrăzneți încât să ne predicați morala în plină luptă? O mie cinci sute de soldați, civili, femei și copii au fost răpiți sau uciși… S-a întâmplat cu doar o lună în urmă. Toată lumea a văzut ce s-a întâmplat”, spune Gallant.

„Vreau să le spun acelor lideri europeni care ne critică: statul Israel și poporul israelian în 2023 nu se află în anul 1943…Avem mijloacele și obligația de a ne apăra, prin noi înșine, și asta vom face. Nu ne vom odihni până când nu ne vom îndeplini misiunea și nu o vom duce la îndeplinire astfel încât Hamas să fie învinsă”, adaugă el.

„Când războiul se va încheia, nu va mai exista nicio organizație teroristă numită Hamas”, promite el.

Gallant spune că Hamas „se află sub o mare presiune” din cauza progreselor făcute de IDF în Gaza. „Ei aud tancurile deasupra tunelurilor… și știu foarte bine că vom ajunge la ei. Sunt speriați”.

Cu cât ofensiva terestră este mai puternică, cu atât mai mare va fi presiunea asupra Hamas și cu atât mai mari vor fi șansele de a ajunge la ostatici, spune el.

Ministrul Apararii a amenintat ca Hezbollah „se joacă cu focul”. Civilii libanezi trebuie să știe că, dacă liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, „face o greșeală, soarta Beirutului riscă să fie la fel ca soarta Gaza”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *