Ministrul apărării de la Kiev: România a primit comenzi pentru furnizare de armament în Ucraina

62273251

Ministrul apărării din Ucraina, Oleksii Reznikov, a declarat marţi într-un interviu pentru televiziunea naţională că partenerii occidentali lucrează pentru aprovizionarea cu armament a ţării sale.

Acesta a precizat că deja au fost încheiate pentru 2023 numeroase contracte pentru furnizarea de arme şi muniţii, nominalizând între ţările care au primit astfel de comenzi şi România, relatează presa ucraineană.

Pentru anul viitor, au fost semnate deja multe contracte pentru furnizarea armelor şi muniţiilor necesare Ucrainei, iar ajutorul va fi primit pe tot parcursul anului, a declarat Oleksii Reznikov. Potrivit ministrului, comenzile au fost deja plasate, iar respectivii fabricanţi lucrează pentru a aproviziona Ucraina.
„Complexul militar-industrial american funcţionează deja. Unul dintre subiectele-cheie ale fiecărei reuniuni în format Ramstein (reuniuni la nivelul miniştrilor apărării din ţările care sprijină Ucraina – n.r.) este obligatoriu lansarea unor comenzi de producţie către ţările care sprijină astăzi Ucraina în acest război. Până în prezent, au fost deja plasate comenzi, şi nu numai în SUA, ci şi în Germania, Franţa, Slovacia, Cehia, România şi alte ţări”, a declarat Oleksii Reznikov, citat de agenţia Interfax-Ucraina.

„Şi o să vă spun sincer, fără să dezvălui mari secrete, pentru anul viitor avem deja o mulţime de contracte pentru a ne fi furnizate atât armele, cât şi muniţia necesară pentru acestea. Iar contracte similare, ştiu deja cu siguranţă, sunt informat de miniştrii apărării sau secretarii apărării din diferite ţări că şi ei au semnat deja contracte”, a mai declarat Reznikov.
Ministrul a spus că Ucraina va primi armament şi asistenţă militară pe tot parcursul anului viitor. „Şi vreau să subliniez acest lucru: pe tot parcursul anului. Asta în mod sistematic, lunar, pentru a asigura stabilitatea rezistenţei noastre, stabilitatea capacităţii noastre de a învinge. Acesta este un aspect foarte important”, a punctat Reznikov.