Ministrul Agriculturii vine astazi la Iasi sa le prezinte fermierilor oportunitățile de finanțare prin Planul Național Strategic 2023-2027

petre daea

Ministrul Petre Daea va prezenta astazi la Iasi evenimentul cu tema „Oportunități de finanțare prin Planul Național Strategic 2023-2027”, organizat de Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală din cadrul MADR. Conferinţa este organizată în cadrul campaniei „Caravana Cunoaşterii” și se adresează în principal fermierilor, organizațiilor societății civile și partenerilor economici, sociali și de mediu.

Ieri acesta a fost prezent la Botosani unde s-a intalnit cu oficialitatile locale si judetene, vorbindu-le fermierilor despre oprtunitatile de finantare.

Sunt astăzi aici într-un traseu al interesului și al comunicării pe un drum pe care l-am început cu mulți ani în urmă. Îmi îngădui ,dragi făuritori de hrană ai țării să vă salut pe dumneavoastră prima dată și să vă mulțumesc pentru efortul pe care l-ați făcut de-a lungul vremii, dar mai mult acum în ultimul an când, sub presiunea factorilor naturali, ați fost la locul faptei și prin munca dumneavoastră, prin sudoarea dumneavoastră, prin iscusința, prin banii dumneavoastră, ați putut întoarce brazda țării și să aduceți în hambarurile României acea cantitate de produse necesare așa fel încât să ne îndeplinim misiunea pentru care suntem, și anume să dăm hrană țării. Sunt aici pentru a vă transmite informațiile cele mai directe pe care le putem da, pentru a pune în aplicare un obiectiv strategic al României” a spus ministrul Agriculturii, cu referire la Planul Național Strategic, bugetul fiind de 15,8 milioane de euro ce poate fi cheltuit până în 2028.