Ministerul Turismului: România, pe locul 4 în topul țărilor cu cele mai bune recenzii online

inchidere-transfagarasan-2020-data-de-la-care-circulatia-va-fi-interzisa-si-cand-se-va-deschide-traseul-in-2021-474795

România ocupă locul 4 în clasamentul din luna iulie 2022 al țărilor cu cele mai bune recenzii online oferite de către turiști, a anunțat Ministerul Antreprenoriatului și Turismului printr-o postare pe Facebook.

Evaluarea a fost realizată în cadrul parteneriatul dintre Comisia Europeană pentru Turism (CET) și TCI Research, pe baza recenziilor (rating & review) formulate de vizitatori, inventariate din mai mult de 25 de surse, printre care menționăm TripAdvisor, Google Reviews, Facebook, Expedia și Booking. Concret, au fost vizate cele mai populare 200 de hoteluri și atracții de turistice din fiecare țară membră CET, dar și din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord și Suedia.

Primele trei poziții au fost ocupate de Muntenegru, Polonia și Italia. După România, în clasament urmează Grecia, Serbia, Republica Cehă, Croația, Spania și Slovacia.

România este membră CET alături de alte 34 organizații de turism din Europa. Parteneriatul încheiat cu TCI Research are scopul de a monitoriza Pulsul Europei, prin platforma TRAVELSAT Pulse.