Ministerul Transporturilor va prelua doua drumuri judetene din Botosani ca ucrainenii sa-si transporte marfurile mai rapid prin vama Racovat

vama-racovat

Drumurile județene DJ 298 și DJ 291C, aflate în domeniul public al județului Botoșani și în administrarea Consiliului Județean Botoșani vor fi încadrate în categoria funcțională a drumurilor de interes național fiind preluat in administrare de Ministerului Transporturilor și Infrastructurii si vor fi transformate in drumuri nationale.

Dupa exodul ucrainenilor a fost identificată necesitatea fluidizării traficului la frontiera dintre România și Ucraina, fiind stabilită oportunitatea deschiderii traficul internațional a punctului de trecere simplificată a fronterei de stat Racovăț (România) –  Diakivți (Ucraina), care funcționeaza în regim de trafic pietonal și rutier, pentru persoane și mărfuri. Infrastructura a fost construită în vederea utilizării pentru trecerea pietonilor și a vehiculelor cu masă maximă autorizată de până la 3,5 tone.

Punctul de trecere a frontierei de stat Racovăț a funcționat până în luna martie a anului 2010 si a fost redeschis recent. Prin modernizarea drumurilor de legatura, se vor reduce cozile de camioane din vama Siret.