Ministerul Transporturilor lucreaza la o lege care sa nu mai permita blocarea proiectele de infrastructura

Grindeanu și ciolacu

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor le-a transmis reprezentantilor asociatiilor civice care militeaza pentru contruirea autostrazilor in Moldova ca se lucreaza la un cadru legislativ care sa nu mai permita blocarea proiectelor de infrastructura.

„Trebuie să înceteze șantajul pe care îl fac unii constructori. Nu respectă contractele deoarece știu că în cazul unei rezilieri termenele prevăzute de lege pentru reluarea licitațiilor sunt foarte lungi.Acest nou cadru legislativ va ajuta implicit construcția viitoarelor autostrăzi și drumuri expres din Moldova și Bucovina”, a anuntat Sorin Grindeanu.

Stadiul autostrazilor din Moldova:

A7 – Autostrada Moldovei:

-Ploiești – Buzău: 63,250 km. Se află în faza finală de evaluare a ofertelor depuse pentru construcția acestui tronson.

-Buzău – Focșani: 82,44 km. Proiectul Tehnic a fost aprobat și poate începe elaborarea documentației pentru a scoate cât mai rapid la licitație execuția lucrărilor.

-Focșani – Bacău: 95,90 km. Proiectului Tehnic este aproape de finalizare. Anul acesta va fi demarata licitația pentru execuție.

-Bacău – Pașcani: 77,28 km. Proiectul Tehnic este în curs de revizuire ca urmare a observațiilor emise de către CNAIR. Termenul de finalizare al documentației și demararea licitației pentru construcție este anul acesta.

-Pașcani – Suceava: 61,86 km și Suceava – Siret: 56,17 km. Ritmul este nesatisfăcător din cauză că prestatorul nu se mobilizează suficient. În acest moment sunt calculate penalizări de întârziere.

A8 – Autostrada Unirii

Autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni: 100,14 km. Pe sectorul cuprins între Târgu Neamț (Moțca) și Târgu Frumos, continuă investigațiile geotehnice. Pentru sectorul dintre Târgu Frumos și Lețcani au fost demarate investigațiile geotehnice.

-Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț: 211 km Au fost elaborate memoriile pentru obținerea acordurilor de mediu.