Ministerul Sănătății dă startul investițiilor din PNRR: 30 de ambulatorii vor fi reabilitate

Rafila

Ministerul Sănătăţii a lansat în consultare publică, luni, Ghidul solicitantului pentru selectarea a cel puţin 30 de Unităţi de asistenţă medicală ambulatorie printr-un apel deschis aferent Componentei 12 – Sănătate, Investiţia 1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitaliceşti, Investiţia specifică 1.3 Unităţi de asistenţă medicală ambulatorie, anunţă instituţia într-un comunicat oficial. Pentru investiţia în ambulatoriile de specilitate sunt alocate peste 80 de milioane de euro.

Cel puţin 30 de ambulatorii/unităţi medicale publice sau structuri publice care furnizează asistenţă medicală ambulatorie vor putea fi reabilitate, modernizate, extinse şi dotate cu echipamente medicale, în cadrul Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), spune Ministerul Sănătăţii, informează Mediafax.

Cele mai multe dintre ambulatorii (cel puţin un număr de 20), vor fi situate în regiuni sau municipalităţi mai puţin dezvoltate în care PIB/capita este mai mic decât 75% din media UE -27 (în conformitate cu definiţia UE).

Pentru investiţia în ambulatoriile de specilitate sunt alocate 80.200.000 €.

Valoarea minimă nerambursabilă a finanţării alocată per proiect este de 500.000 euro fără TVA, iar valoarea maximă nerambursabilă a finanţării alocată per proiect este de 2,673 mil. euro fără TVA.

Data lansării apelului de proiecte este 30 septembrie 2022. Mai multe informaţii se găsesc pe site-ul Ministerului Sănătăţii www.ms.ro, secţiunea Noutăţi.