Ministerul Sănătății a selectat 200 de centre comunitare integrate care vor beneficia de finanțare nerambursabilă

sediu-Ministerul-Sanatatii

Ministerul Sănătății a anunțat că a selectat 200 de centre comunitare integrate care vor beneficia de finanțare nerambursabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Conform procedurilor din cadrul PNRR, Componenta 12 – Sănătate, Ministerul Sănătății a selectat 200 de centre comunitare integrate care vor beneficia de finanțare nerambursabilă. Aceste obiective de investiții vor include construcția, reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea centrelor comunitare integrate. O listă de rezervă include alte 100 de obiective similare care vor fi finanțate, în cazul în care nu va fi atins plafonul de buget al programului. Până la data de 15 decembrie 2022 pot fi depuse cererile de finanțare, urmând ca până la 30 decembrie a.c. să fie semnate contractele cu beneficiarii”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila s-a întâlnit ieri, 02 noiembrie 2022, cu primarii unor comune din județul Botoșani: Ioan Butnaru (Comuna Hilișeu-Horia), Aurel Ștefan (Vorona), Varvaruc Valerian (Corni), Claudiu Ilaș (Dângeni), Daniel Claudiu Chelariu (Mihălășeni), Ioan Galiț (Mitoc) și Marcel Marcu (Lunca), pentru a găsi cele mai bune soluții pentru implementarea rapidă a acestor proiecte. În aceste localități există mai multe cabinete de medicină de familie care s-au înscris în programul de reabilitare și dotare a acestui tip de investiții.

Centrele comunitare integrate au ca scop sporirea accesului la asistență medicală de calitate pentru populație și, în special, pentru grupurile vulnerabile, pentru că acestea reunesc toate serviciile medicale într-un singur loc.

Investiția pentru centrele comunitare integrate are un buget total de 40.200.000 euro iar pentru medicina de familie, 180.000.000 de euro.