Ministerul Sănătăţii: 113 medici au primit titlul de medic specialist ATI

ati

Astăzi, ministrul Sănătății, domnul prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a emis Ordinul cu privire la acordarea titlului de medic specialist ATI pentru un număr de 113 medici care au absolvit examenul de specialitate la 31 decembrie 2021 și au finalizat stagiile de rezidentiat.

Ceilalti 48 de medici ATI care au absolvit examenul de specialitate, vor primi de asemenea, cu celeritate titlul de medic specialist după finalizarea stagiilor obligatorii.

Astfel, tinerii medici vor putea ocupa posturi în sistemul sanitar românesc într-un domeniu vital, cunoscut cu un deficit important de personal medical.


În urma consultării cu Președintele Comisiei de specialitate ATI, prof. univ. dr. Dorel Săndesc, Ministerul Sănătății va solicita de urgență analiza statului de funcții din secțiile ATI, pentru verificarea îndeplinirii normelor de personal prevăzute în OMS 1500/2009 care reglementează acest domeniu.

Ulterior, prin adaptarea statului de funcții la prevederile ordinului se va corela creșterea numărului de posturi de medici, asistente medicale și personal auxiliar contribuind astfel la creșterea capacității de răspuns a secțiilor ATI.
Tinerii medici specialiști vor avea posibilitatea să se angajeze pe perioada nedeterminată în spitalele din România.