Ministerul Lucrărilor Publice va oferi 8 milioane de euro firmelor de construcții pentru instruirea angajaților

62329180

Ministerul Lucrărilor Publice va oferi sprijin financiar firmelor de construcții, ca să-și instruiască angajații în ceea ce privește eficiența energetică.

Pune la bătaie 8 milioane de euro, care ar ajunge pentru formarea profesională a cel puțin 8 mii de specialiști și muncitori.

În acest fel, lucrările de renovare și reabilitare termică a clădirilor ar fi mai bine executate.

Banii vin, de fapt, de la Uniunea Europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Proprietarii acestei mansarde din Brașov au aflat că au plătit degeaba mii de euro pentru izolația acoperișului și că acum totul trebuie refăcut.

Astfel de situații apar pentru că multe firme de construcții nu au specialiști și meseriași pregătiți în domeniul eficienței energetice.

Uniunea Europeană alocă bani pentru renovări, dar și pentru instruirea angajaților din construcții, astfel încât lucrările să fie bine executate. Fondurile pentru cursurile de formare vor fi administrate de Ministerul Dezvoltării, care are la dispoziție 8 milioane de euro pentru a-i școli atât pe ingineri și arhitecți, cât și pe muncitori.

Firmele care vor beneficia de ajutor de la stat pentru formarea angajaților vor fi obligate să le ofere un loc de muncă pentru cel puțin un an.