Ministerul Educației a promis că, în contextul valului 5, nu va mai fi luată o vacanță forțată, anunță Federația Părinților și Aparținătorilor Legali

scoala

„Referitor la școala online, Ministerul a promis că, în contextul valului 5, nu va mai fi luată o vacanță forțată, fără a preciza însă alte măsuri adiționale pentru stabilizarea și accesibilizarea învățării online”, potrivit unui comunicat al Federației Părinților și Aparținătorilor Legali.

Astăzi a fost anunțat un protest la prânz, la Ministerul Educației, unde au participat reprezentanți ai părinților și elevilor. Aceștia au vrut să semnaleze problemele din sistemul de Educație, precum cele referitoare la testarea elevilor, structura anului școlar, lipsa transportului gratuit, lipsa mijloacelor pentru învățarea online.

Este vorba despre reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța, Asociației Elevilor din București și Ilfov, Federației Părinților și Aparținătorilor Legali și grupului civic “Părinții cer schimbare”.

Totul s-a transformat într-o discuție cu doi secretari de stat în Ministerul Educației: Sorin Ion și Florian Lixandru (este la prima apariție după ce revenit în funcția de secretar de stat, după doi ani) și consilierul consilierul ministrului Educației, Radu Szekely.

Sursa: Edupedu