Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a început un control la sediul agenţiei de turism Kusadasi, care şi-a cerut falimentul

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a anunţat că a deschis joi o acţiune de control la sediul agenţiei de turism organizatoare Kusadasi pentru a verifica situaţia companiei, respectiv pachetele de servicii şi serviciile de călătorie asociate comercializate. Agenţia de turism şi-a cerut recent falimentul, primul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 26 iulie. Cererea de insolvenţă/faliment a fost depusă la Tribunalul Bucureşti la data de 14 iulie.

Kusadasi SRL este una dintre cele mai mari şi mai vechi agenţii de turism din Romania.

”Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a deschis joi, 20 iulie a.c., o acţiune de control la sediul agenţiei de turism organizatoare Kusadasi (Licenţă nr. 52/29.10.2018), în scopul verificării situaţiei operatorului economic, respectiv a pachetelor de servicii şi a serviciilor de călătorie asociate comercializate. Agenţia de turism Kusadasi beneficiază de instrumente de garantare în valoare de 300.000 euro, care pot fi accesate după declararea, în instanţă, a insolvenţei. Precizăm că societatea comercială menţionată a depus, la data de 14 iulie, o cerere de deschidere a procedurii generale a insolvenţei, cu posibilitate de reorganizare a activităţii”, informează ministerul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *