Ministerul Dezvoltării finanțează proiectele autorităților locale pentru extinderea rețelei de gaze naturale

retea de gaz

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației finanțează proiectele autorităților locale pentru extinderea rețelei de gaze naturale, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Au fost publicate în Monitorul Oficial ,,Normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor OUG nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului național de investiții ”Anghel Saligny”, pentru categoria de investiții pentru dezvoltarea rețelelor de gaze naturale. Prin program se pot finanța:

  • înființarea de noi sisteme de distribuție a gazelor naturale
  • extinderea sistemului de distribuție a gazelor naturale în localitățile din cadrul unei unități administrativ – teritoriale
  • modernizarea sistemelor de distribuție a gazelor naturale prin transformarea în sisteme inteligente de distribuție a gazelor naturale.

Cererile de finanțare se vor depune in format electronic pe platforma digitală: https://investitii.mdlpa.ro/, până pe 26 aprilie.

„Autoritățile locale pot cere finanțare pentru proiectele prin care vom realiza 2.500 de kilometri de conducte de gaze și vom branșa 150.000 familii la rețeaua de distribuție a gazelor naturale”, a anunțat Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.