Ministerul de externe ucrainean, după ce o rachetă a căzut în Moldova: ”Avem nevoie de mai multe sisteme de apărare”

62299567

Kievul a cerut încă o dată Europei să ofere mijloace moderne de apărare antirachetă și antiaeriană cât mai curând posibil, scrie publicația ucraineană Obozrevatel.

Acest lucru se precizează în declarația purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko. El a subliniat că aceste sisteme vor salva viețile oamenilor nu numai în Ucraina, ci și în Europa, scrie presa ucraineană.

„Ucraina vorbește în mod constant despre asta: Federația Rusă poartă un război nu numai împotriva Ucrainei, ci și împotriva Europei. Atacurile cu rachete lansate de Federația Rusă asupra orașelor ucrainene din Marea Neagră, Belarus, Rusia sau Marea Caspică reprezintă o amenințare la adresa securității țărilor vecine”, a spus Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei.

De aceea „Este extrem de important ca Ucraina să primească cât mai curând posibil sisteme moderne de apărare antirachetă și antiaeriană. Aceste sisteme vor salva viețile oamenilor și vor proteja infrastructura critică”, a comuicat Oleg Nikolenko.