Ministerul de Externe al Rusiei a trimis mai multe note tarilor care au trimis arme către Ucraina

polonia-arme-ucraina-696x463

foto: inliniedreapta

Moscova a trimis o notă tuturor țărilor, inclusiv Statelor Unite, din cauza furnizării de arme către Ucraina, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, pentru Interfax.

„Da. În toate țările”, a spus ea, răspunzând la o întrebare dupa un articol al celor de la Washington Post, care susținea că Moscova a trimis o notă la Washington din cauza furnizării de arme Ucrainei.

Potrivit publicației, nota spunea că livrările de arme către Kiev agravează situația din Ucraina și asta ar putea duce la „consecințe imprevizibile”.

Acest avertisment a fost raportat și prin canale diplomatice de CNN. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price , a declarat apoi că SUA nu își vor retrage sprijinul pentru Ucraina, în ciuda avertismentelor din partea Rusiei.

„Rușii fac unele declarații în persoană și altele în mod oficial, dar nimic nu ne va convinge să renunțăm la strategia pe care am ales-o”, a spus el, dar nu a dezvăluit detalii despre contactele diplomatice dintre SUA și Rusia pe această temă.