Ministerul britanic al Apărării: Soldaţii ruşi, trimişi să lupte cu lopeţi din cauza lipsei de muniţie

62307963

Rezerviştii ruşi ar fi înarmaţi cu lopeţi din cauza lipsei de muniţie, a scris pe Twitter Ministerul britanic al Apărării în cele mai recente actualizări de informaţii, relatează dpa.

Luna trecută, rezerviştii ruşi mobilizaţi au afirmat că au primit ordin să atace un avanpost ucrainean din beton înarmaţi doar cu „arme de foc şi lopeţi”, potrivit Ministerului Apărării.

„Letalitatea instrumentului MPL-50 este mitologizată în special în Rusia”, notează sursa citată. „Puţin modificată de când a fost proiectată în 1869, continuarea folosirii sale ca armă evidenţiază luptele brutale şi low-tech care caracterizează o mare parte a războiului”, menţionează ministerul, potrivit căruia dovezi recente sugerează că a existat o creştere a luptei corp la corp în Ucraina şi că probabil a existat „mai puţin sprijin din partea focului de artilerie pentru că Rusia nu are muniţie”.

Ministerul britanic a publicat zilnic actualizări cu privire la evoluţia războiului împotriva Ucrainei de când a început, în februarie anul trecut, în încercarea de a contracara versiunea rusă. Actualizările britanice sunt respinse de Kremlin şi considerate drept propagandă, notează dpa.