740 hectare de padure din judetul Iasi vor trece in zona de protectie pentru conservare

Sharing is caring!

Ministrul Mediului a anuntat astazi ca 38.000 de hectare de padure cu o varsta mai mare de 140 de ani, vor trece in zona de protectie pentru conservare. Astfel, in padurile seculare nu se vor mai face taieri de lemn.

Costel Alexe, Ministrul Mediului: “Am luat o decizie națională prin care aproximativ 100.000 de hectare de pădure să aibă un grad ridicat de protecție. Astăzi, 38.000 de hectare pentru început, mai exact 8.364 de păduri ale României, cu vârste de peste 140 de ani vor intra într-o zonă de protecție unde vor fi permise doar lucrări de amenajare, și acelea foarte limitativ. Nu se vor mai permite lucrări silvice de tăieri”.

Costel Alexe a precizat ca, pana la mijlocul lunii septembrie, toate activittile de productie din aceste paduri vor fi oprite.

“Am solicitat Romsilva, ca pana pe 15 septembrie toate aceste paduri sa intre in paduri de protectie, paduri seculare si evident sa poate fi conservate. In total astazi, am solicitat Romsilva sa ajungem la 100.000 de hectare”, a precizat Costel Alexe.

In judetul Iasi, sunt 740 de hectare care vor deveni paduri seculare.

“Pentru ca suntem la Iasi, astazi, in judetul nostru avem o suprafata pe care ne dorim sa o introducem in zona padurilor seculare, de 740 de hectare in Ocolul Silvic Ciurea, Dobrovat, Iasi, Podu Iloaiei, Harlau, toate acestea vor fi paduri seculare si nu se va mai permite decat lucrari de conservare, evident sub limita de 10 %, care in mod normal este astazi autorizata”, a mai spus Alexe.

shares