Minerii au început protestele, nemulțumiți de creșterea vârstei de pensionare. Guvernanţii negociază cu UE o serie de excepţii

Protest la explotările miniere din Valea Jiului. Nemulţumiţi de noua lege a pensilor, peste 100 de mineri şi-au strigat disperarea în faţa punctelor de lucru. Aceştia se plâng de condiţii grele de lucru, dar şi de salariile mult prea mici. 

Zeci de mineri din Lupeni şi-au strigat nemulţumirile, imediat ce au ieşit din tură. Oamenii şi-au scos la înaintare uneltele ruginite pe care sunt obligaţi să le folosească la lucru.

„Nu ai materiale, n-ai nimic care să fie ok. Sunt o serie de funcţionari care sunt rupţi de această ţară, sunt rupţi de condiţiile în care oamenii muncesc, sunt rupţi de greutăţile nostre.”

„Pânze pentru flex, cuie, cam tot ce ne trebuie. Nu-ţi decontează nimeni! Nu este nimic! Ne chinuim cu tot ce avem, rămăşiţe.”

Pe lângă toate neajunsurile din subteran, acum minerii au o problemă şi mai mare. Nu mai pot ieşi la pensie anticipat. Noua lege le-a majorat cu doi ani vârsta de pensionare.

„Nu este corect ceea ce se face. Vrei să dai pensii, vrei să tai alea. Tu le susţii pe ale tale în parlament la deputaţi, dar ţie ţi le taie.”

„Peste tot, în Polonia , în Germania, în Slovacia, în Cehia vârsta de pensionare a minerilor este redusă. Domnilor suntem cetăţeni europeni şi avem drepturi ca şi ei.”

Dacă situaţia nu se va schimba, minerii ameninţă cu noi proteste în Valea Jiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *