Mineral Expo a ajuns din nou la Iași

Mineral Expo a ajuns din nou la Iași, aducând în prim-plan un element spectaculos: cristalul de Heliodor piatra luminii solare. Minerale rare sau cunoscute in forma naturala sau ca pietre componente a bijuteriilor sunt doar cateva dintre piesele care pot fi vazute in cadrul expozitiei. La eveniment participa si geologi si specialisti in aceasta fascinanta lume a cristalelor.
Vedeta expozitiei Mineral Expo este Heliodorul, o varietate de beril, care impresionează prin nuanțele sale aurii, de la galben deschis la auriu intens, datorate prezenței fierului în structura sa cristalină. Numele său provine din grecescul „helios”, care înseamnă „soare”, și „doron”, care înseamnă „dar”, reflectând strălucirea și energia pozitivă pe care această piatră o emană. Se spune că Heliodorul stimulează claritatea mentală și încrederea în sine. Cristalul are 980 de carate, provenit din Ucraina si este o adevărată raritate în colecțiile private.
Costel Covaci, Organizator Mineral Expo: “La editia aceasta avem expozitia unui esantion de mineral Heliodor, o varietate de beril care a fost scos din mina prin anul 1975. Peisa a ajuns la un colecționar din Germania din Munchen pe care la expozitia de anul trecut din octombrie l-am achizitionat de la colectionarul respectiv. L-am adus sa fie expus la expozitia de minerale din Iasi”
Cristalele au si efecte benefice asupra organismului uman.
Ana Mihalache, Geolog: “Cristalele sunt unice, diverse ca si noi si cel mai bine este sa le purtam asupra noastra. Ele interactioneaza cu noi de la o distanta de cel putin 10 metri. Atat timp cat sta in centrul nostru energetic, ele ne fac bine, ne completeaza cu energia lor, lipsa de energie a noastra. Asta e magia pe care o fac cristalele”
Ioan Negru este fost miner si a venit la Iasi cu o expozitie de minerale pe care le-a extras în urmă cu mult timp.
Ioan Negru, Fost Miner si Colectionar: “Cele mai valoroase sunt diamantele din Maramures. La mina Herja fiind singura mina din lume unde s-au gasit diamante. In timpul celor 25 de ani de la Herja, acolo s-au mai gasit si alte minerale pe baza de diamant, cacite. Acum, spre sfarsit s-au gasit niste cuarturi care dominau la Herja. In 2007 s-a inchis orice minereu de la Maramures unde s-ar fi putut gasi cristale”
Evenimentul este găzduit într-un spațiu deosebit – holul Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, parte a impresionantului Palat al Culturii din Iași.